طريقة عمل ارز بالفراخ

اذهب الى الأسفل

طريقة عمل ارز بالفراخ

مُساهمة من طرف نونا في الخميس يناير 12, 2017 9:50 pm

المقادير :



2 صدور فراخ  مخلي او ع حسب الافراد 

بصلة كبيرة مقطعة مربعات

2كوب زبادي 

1/2ملعقة ص ملح

 1/2 ملعقة ص فلفل اسود

1/4 لون زعفران

ليمونة كبيرة 

ملعقة ص كسبرة ناشفة 

ملعقة ص كمون 

1/2 ملعقة ص كركم 

1/2 ملعقة ص جنزبيل - قرفة - قرنفل 

4 فص حبهان 

الارز :

ارز ابيض 

بصلة متوسطة  مقطعة 

11/2 ملعقة صغيرة كاري

ملعقة صغيرة جنزبيل بودر 

3 فص ثوم كبار مفروم

ملح

كوب زبادي 

ماء ساخن 



الطريقة :



الفراخ :



1- اجضر بولة واضع بها الزبادي والتوابل الخاصة بالفراخ كلها واقلبهم .



2- احضر الدجاج واقوم بوضع بعض الفلفل الاسود واقوم  بوضعة في التتبيلة والفراخ تكون مخلية معادا عظمة الكتف تكون موجوده .



3- بعد وضع الدجاج  في تتبليتها اقوم بتغطيتها واضعها في الثلاجة لتاني يوم .



4- تاني يوم اقوم باخراج الدجاج واضع طاسة علي النار فيها السمن او الزيت واضع الفراخ واعملها اتشوك .



5- اترك الفراخ علي الجلد حتي تاخد لون واضعلها نص التتبيلة الي كانت منقوعة فيها واتركها 1/2 ساعة .



6- بعد متاخذ لون اقلبها علي الجمب الثاني  اضع طاسة علي النار واضع السمن وانزل بالبصل وادبلو واضعه بعد تدبيلو علي الفراخ واضع بقية التتبيلة ولازم اكون موطية النار عشان متنزلش مية واغطيها واتركها لتكملة السوا .



الارز :



1- اضع حلة علي النارواضع السمن وبعدها البصلة المقطعة  ثم اضع الكاري والجنزبيل .



2- اضع بعدها الثوم المفروم ثم اقوم بوضع الزبادي واضع الملح .



3- اقوم بوضع الارز والمياة السخنة حتي يتشرب الماء حتي اتركة علي نار هادئة حتي تمام النضج.



4- احضر قالب اضع الارز والفراج بالصوص.
avatar
نونا
فتكات جديده
فتكات جديده

عدد المساهمات : 19
تاريخ التسجيل : 12/01/2017

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى